احضار سفیر آلمان در تهران به وزارت امور خارجه ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند توافق اتحادیه اروپا بر سر اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کرملین: زلنسکی به دعوت پوتین برای سفر به مسکو پاسخ نداده است پاسخ ترامپ به درخواست اردوغان درباره ایران پاکستان: هرگونه استفاده از زور علیه ایران را رد می‌کنیم روبیو: ۴۰ هزار نظامی ما در تیررس موشک‌ها و پهپاد‌های ایران هستند دستیار پوتین: آماده میزبانی از زلنسکی هستیم هاشم الحیدری: حمله به ایران منجر به فوران آتشفشان منطقه می‌شود حزب‌الله عراق درباره مداخله آمریکا در امور داخلی بغداد هشدار داد مقام حزب الله: حمله به ایران آتشفشان منطقه را فعال می‌کند حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند

کمک دلفین‌های ارتش روسیه در محافظت از بنادر مهم نظامی

این تحلیلگر گفت که از دلفین‌ها می‌توان برای مقابله با غواصان متخصص اوکراینی استفاده کرد که تلاش می‌کنند وارد بندر شوند تا کشتی‌های جنگی روسیه را منهدم کنند. برخی از کشتی‌های جنگی روسیه در بندر سواستوپل مستقر وخارج از برد موشک‌های اوکراینی هستند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۳ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 April 30
کد خبر: ۱۳۱۶۳۳

به گزارش راهبرد معاصر تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که روسیه دلفین‌های آموزش دیده را در ورودی یک بندر مهم دریای سیاه قرار داده و به نظر این اقدام ممکن است برای کمک به حفاظت از پایگاه دریایی مهم روسیه در آن منطقه باشد.

روزنامه «واشنگتن پست» اخیرا نوشت، تصاویری که توسط شرکت «مکسار» منتشر شده، دو دلفین را در ورودی بندر «سواستوپل» در کریمه نشان می‌دهد. یک تحلیلگر آمریکایی امور دریایی در این زمینه گفت این حیوانات در فوریه (اسفند) زمان تهاجم روسیه به اوکراین، به آنجا منتقل شدند.

این تحلیلگر گفت که از دلفین‌ها می‌توان برای مقابله با غواصان متخصص اوکراینی استفاده کرد که تلاش می‌کنند وارد بندر شوند تا کشتی‌های جنگی روسیه را منهدم کنند. برخی از کشتی‌های جنگی روسیه در بندر سواستوپل مستقر وخارج از برد موشک‌های اوکراینی هستند.

از دهه شصت میلادی به این سو، نیروی دریایی ایالات متحده دلفین‌ها و شیرهای دریایی را برای کمک به محافظت در برابر تهدیدات زیر آب آموزش داده است. به گفته کارشناسان دریایی، دلفین‌ها تشخیص مین‌ها و دیگر اشیاء بالقوه خطرناک در کف اقیانوس را که تشخیص آنها با استفاده از سونار الکترونیکی دشوار است، نسبتا آسان می‌کنند.

برنامه آموزش پستانداران دریایی نیروی دریایی ایالات متحده، مستقر در «سن دیگو» در دهه نود میلادی از طبقه بندی خارج شد. روسیه در دوران اتحاد جماهیر شوروی از پایگاه سواستوپل برای آموزش دلفین‌ها برای مقاصد نظامی مانند کار گذاشتن مواد منفجره در کشتی‌ها یا جستجوی مین استفاده می‌کرد. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، تاسیسات سواستوپل توسط اوکراین برای آموزش دلفین‌ها مورد استفاده قرار گرفت.

روزنامه «مسکو تایمز» در آن زمان گزارش داد که روسیه پس از کنترل این شهر بندری در سال ۲۰۱۴، آموزش پستانداران دریایی نظامی را از سرگرفت.

روسیه پنجم اسفند گذشته دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوری‌های «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازی‌زدایی» از این کشور اعلام کرد.

روسیه همچنین اعلام کرده اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای حل مناقشه‌های موجود میان جدایی‌خواهان و کی‌یف حاصل شده بود عمل نکرده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر